A- A A+

Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation

 

Op 19 oktober 2019 werd de 16e MPN-Contactdag gehouden. De locatie was - net als vorig jaar - het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit is een uitstekende centrale locatie, wat ook wel duidelijk werd door het grote aantal bezoekers (ongeveer 400). In plaats van één centrale lezing waren er nu twee.

Dr. Karolien Beel, hematoloog bij het ziekenhuisnetwerk in Antwerpen hield in de grote zaal een algemene presentatie over MPN's en de huidige stand van zaken in de behandeling van deze ziekten. Haar lezing is hier in zijn geheel op video te zien.

Dr. Peter Westerweel. internist-hematoloog bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht en drs. Maud Hermans, internist/allergoloog/immunoloog Erasmus MC behandelden de soms intense jeuk bij Polycythaemia Vera.

 

's Middags waren er meerdere inleidingen en workshops:

Ton Jenner is bedrijfsarts oncologie en hield een  presentatie over ‘kanker en werk’, toegespitst op MPN’s. 

Annemarijn Oosterwelder liet de bezoekers kennis maken met mindfull bewegen en (budget) fysiotherapie.
 
Bart van Eldert (voormalig journalist AD) schreef samen met Danielle Pinedo een brievenboek: ‘Beter worden is niet voor watjes”. Het verhaal van Bart van Eldert over het omgaan met hun ziekte was indrukwekkend. 
 
Wenny van der Hee is projectleider bij ‘Naasten in Beeld’ en presenteerde materiaal om het samen praten over moeilijke onderwerpen makkelijker te maken. 
 
Ga naar boven