UPDATE (13 april) Uitstel 2e prik Moderna vaccin geldt niet voor MPN-patiënten.

Het RIVM heeft de criteria bepaald voor MPN patiënten die voorrang krijgen bij de vaccinatie tegen Covid-19.

Voor MPN-patiënten betekent dit dat de meesten met voorrang worden opgeroepen door hun specialist voor een vaccinatie met een m-rna vaccin.
De letterlijk tekst luidt:
” Patiënten waarin de afgelopen 5 jaar een hematologische maligniteit is vastgesteld en patiënten die al langer geleden gediagnosticeerd zijn met een hematologische maligniteit maar die  in het afgelopen jaar daarvoor nog onder controle zijn bij een hematoloog.

Over het vaccin zegt het RIVM:

Voorkeur BioNTech/Pfizer of Moderna

UPDATE 18 maart:

We zien vorderingen in de vaccinatie met voorrang van patiënten met hematologische ziekten. Wij hebben nog steeds geen officieel bericht van het RIVM ontvangen, maar uit de ziekenhuizen komen gunstige berichten dat er hard gewerkt wordt aan de praktische uitvoering.

Mogelijk wordt eind maart al begonnen met vaccineren. Patiënten worden daarvoor opgeroepen, het is niet nodig om zelf contact op te nemen. Men gaat het Moderna mRNA vaccin inzetten.

Specialisten en huisartsen kunnen er niet voor kiezen patiënten eerder te laten vaccineren.

Berichten in de media over trombose en lage bloedplaatjes aantallen bij Covid vaccinatie gaan alleen over het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin wordt niet gebruikt in onze vaccinatie. Advies over het AstraZeneca vaccin kunnen we pas geven als het onderzoek door de geneesmiddelautoriteiten is afgerond.

Tenslotte, informatie kan snel veranderen: we houden je op de hoogte, maar via de  RIVM website is ook altijd de laatste stand van zaken te vinden.

Hier vind je de volledige richtlijn.

UPDATE 24 maart

Inmiddels hebben de meeste ziekenhuizen hun MPN-patiënten uitgenodigd voor de eerste vaccinatie met het Moderna vaccin.

UPDATE 13 april

De aangekondigde verlenging van de periode tussen de eerste en tweede prik bij het Moderna vaccin geldt NIET voor MPN patiënten. Hun tweede prik wordt volgens de oorspronkelijke planning na ongeveer 4 weken toegediend.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.