Een beperkte partij van het middel Jakavi (15 milligram) wordt tot op patiëntniveau teruggeroepen. Dat heeft groothandel Fisher Farma besloten in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Een andere groothandel in Duitsland heeft ontdekt dat er vervalsingen van Jakavi in omloop zijn. Een deel van de vervalsingen is waarschijnlijk ook al bij Nederlandse patiënten terechtgekomen.

In het Persbericht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd worden de details uit de doeken gedaan. Wij raden iedere Jakavi-gebruiker aan om dit goed te lezen. Hier vindt u de link naar het Persbericht.

Wanneer een ouder of kind te maken krijgt met een ingrijpende ziekte of aandoening, staat het gezinsleven op zijn kop. Naasten in Beeld ontwikkelt een
pakket om ouders en kinderen samen hierover te laten praten. Voor details, zie deze folder.

Wilt u helpen het pakket verder te ontwikkelen?
Het Project "Naasten in Beeld" is op zoek naar gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die mee willen helpen om het pakket zo goed mogelijk verder te ontwikkelen.
Informatie is in de folder te vinden.

Op 8 april 2017 werd een bijeenkomst gehouden vanuit het Project Naasten in Beeld. Een volledig verslag van deze dag vindt u op deze link van de Hart- en Vaatgroep, met de MPN Stichting één van de deelnemers van het project. Voor de deelnemers was het een belangrijke en leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

De MPN Stichting beschikt over een digitale enquête m.b.t. MPN's. U kunt deze enquête invullen. De gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en brengt o.a. inzicht in de effecten die een MPN heeft op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid.
We willen graag alle donateurs/patiënten  vragen om deze enquête in te vullen, voor zover ze dat niet al eens gedaan hebben. Invullen kan op twee manieren:
Mail een geldig emailadres door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt een verzoek om de enquête digitaal in te vullen. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, maar soms kan dit enkele weken op zich laten wachten.
Heeft u geen email dan kan de enquête ook op papier ingevuld worden. De papieren enquête kan aangevraagd worden bij Paul Meijer op het telefoonnummer 036-5296158.

We hopen dat iedereen het belang van deze enquête inziet en dat deze door veel mensen wordt ingevuld.